Amouage Reflection Woman, zonnig en fris jasmijn.

Jaar van lancering: 2007
Neus: Marcel Roucel

Reflection. Zo’n naam zegt alles, zo’n naam zegt weinig tot niets. Reflecties, overwegingen: kunnen heel diep gaan, maar ook aan de oppervlakte blijven. En in combinatie met parfum en vrouw: schud het woordenboek van de cliché’s maar leeg.

Doe ik niet. Amouage trouwens op zijn homesite ook niet. Wat je wel kunt ruiken en dus als zodanig kunt interpreteren: de vrouw die Reflection Woman draagt is niet het type dat valt voor zware en meeslepende oosterse elixers.

De geur is helder, open, transparant en reikt naar een hemel waar een ‘westerse’ zon volop schijnt over jasmijn. Een geur gemaakt voor de Europese en Amerikaanse markt. Het is ook een geur die je op het verkeerde been zet. Of mij althans. Ik denk een fruitig-groene opening te ruiken die heel even een beetje doet denken aan zoete peer. Niet dus.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Wel is het direct zonnig. Komt natuurlijk door de overvloedige en heldere jasmijnnoot die even wordt opgelicht door ‘groen tropisch gebladerte’ en fresia (foto) ondergedompeld waterachtige nuance. De bedoeling van ‘morgendauw in de lente’ wordt hiermee gerealiseerd. Mooi is dat de jasmijn aan de tedere magnolia wordt gekoppeld. Vergroot de helderheid.

De afronding mag dan warm-oriëntaals zijn (ceder-en sandelhout en amber) de jasmijn blijft gewoon helder doorbloeien. Wel is de gebruikte musk voor mij iets te scherp waardoor de witte bloemen niet een fluweelzachte afronding krijgen waar ze recht op hebben.

RUIK & VERGELIJK

Amouage werd in de wereld van parfums beroemd door:

Amouage Amouage (1983)

Naast Amouage Reflection Woman is er uiteraard ook Amouage Refection Man, een volle houtgeur, macho en toch verfijnd. Zie ook Amouage Reflection Man parfumrecensie.

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl