beste-parfums-2016Al enkele jaren maakt Parfumerie.nl de beste parfum lanceringen van het jaar bekend. Vele eerdere winnaars blijken blijvende successen. Zo zijn Lancôme La Vie est Belle (winnaar dames lancering van 2014) en Dior Sauvage (winnaar heren lancering van 2015) op dit moment de best verkopende parfums in de parfumerie. Eerdere winnaars in het niche exclusieve blijken zich ook goed te ontwikkelen zo zijn Amouage, Xerjoff & Maison Margiela zeer geliefde en inmiddels bekende merken geworden. Maar genoeg introductie. Jullie willen weten wat de beste lanceringen van 2016 zijn.

Samen met ons team & onze social media kanalen komen hebben we voor 2016 de volgende winnaars gekozen.

beste-dames-parfumsDe keuze in het luxe dames segment is de keuze zonder enkele twijfel gevallen op Narciso Rodriguez Naciso Poudrée. Het is echt bijzonder dat een uitbreiding in een bestaande collectie zo ontzettend populair is geworden. Niemand had dit verwacht, zelfs Narciso Rodriguez niet. De geur omschrijven wij als mysterieus, verleidelijk & fluweel zacht. De combinatie ingrediënten zijn uniek & maken deze eau de parfum zo speciaal. In de bloemige top komen Bulgaarse roos en witte jasmijn tot hun recht. Na een hart vol musk, geven in de basis vetiver en diverse cederhout soorten de geur een verleidelijk karakter.

Naast de winnaar willen we Dior Poison Girl prijzen voor hun geweldige lancering en geur. Met name het jonge publiek is laaiend enthousiast over deze lancering in begin 2016 geweest & de geur blijft doorstoten tot een echte top 10 geur. In 2017 komt er een spannende uitbreiding in deze geur, dus iets om naar uit te kijken.

beste-heren-parfumsDe keuze in het luxe heren segment is gevallen op Armani Code Profumo. Op zich is dit ook een uitbreiding in de Armani Code collectie, maar Code Profumo presenteert zich toch wel onderscheidend van de andere Code geuren. Het is een intense eau de parfum met langdurige geurbeleving. De pakkende geuropening van lavendel, oranjebloesem en groene appel geven de geur direct pit. De kracht ontpopt zich dankzij tonka, nootmuskaat en amber. Een parfum met intense lagen. Een parfum voor een verleider, zo dachten wij. Kent u ze?

Naast de winnaar hier willen we Cartier prijzen voor hun prachtige nieuwe geurlancering met L’Envol. Een geur om je grenzen te verleggen aldus de huis parfumeur van Cartier Mathilde Laurent. De geur en flacon zijn vernieuwend en zeer aangenaam. Een houtig oriëntaals parfum met uniek verfrissend karakter.

beste-niche-parfumsDe keuze in het luxe niche segment voor dames is gevallen voor Amouage Lilac Love. Deze geur geeft de parfumerie zoveel romantiek, zoveel liefde en zoveel bloemen. Het is gewoon een unieke creatie. Bloemen in overvloed, zo komen jasmijn, roos, gardenia, pioenroos en heliotroop in samenspel met iriswortel, musk, cacao- en tonka boon. Echt geweldig, echt om weg te dromen. De naam zegt genoeg Lilac Love.

De keuze in het luxe niche segment voor heren is gevallen op Parfums de Marly Layton. Als de man dacht dat hij met Pegasus, Goldophin of Herod al een bijzondere niche geur had, dan moeten we hem teleurstellen. Layton overtreft alles. De geur is niet alleen een ware verleider, deze geur weet het zo gewilde hereningrediënt lavendel echt mooi te combineren met houtelementen.

Wij wensen u een gelukkig gezond en geurig 2017.
Liefs Team Parfumerie.nl & Team Parfumerie Marjo.