Elk jaar verkiezen het Parfumerie.nl & Parfumerie Marjo team samen met haar klanten en social media vrienden de beste parfumlanceringen van het jaar. 2017 gaat de boeken in als een jaar met ontzettend veel mooie en grote dames parfumlanceringen. Zoals altijd zijn verkiezingen gebaseerd op vele facetten en meningen over presentatie & kwaliteit van de geuren. Samen met verkoopcijfers & de vele reacties komen wij tot representatieve winnaars.  Er zijn 5 grote winnaars van 2017 & diverse eervolle vermeldingen.

Verkozen tot beste damesparfum lanceringen van 2017 zijn 2 geuren. Jullie denken 2, hoe kan dat nou, nou dat leggen we graag uit. Online bleek Jean Paul Gaultier Scandal onverslaanbaar, ook de lancering in de winkel met prachtige etalages was een ongekend succes. De ondeugende sensuele geur, maar ook zeker de unieke flacon & #bescandal media campagne bleken Jean Paul Gaultier weer helemaal in de top van de parfumerie te brengen. Scandal is dan ook online damesparfum van het jaar geworden! In de winkel was er nog zo een succes. Dit jaar kronen wij ook Chanel welke wij niet online verkopen, maar enkel in ons filiaal in de Damstraat in Amsterdam. Chanel Gabrielle bleek de beste dameslancering van 2017  bij Parfumerie Marjo. Wat een succes was dit. Prachtige etalages, enthousiaste klanten en pure kwaliteit qua parfum. Gabrielle is een zonnig parfum opgebouwd rond 4 witte bloemen. Oranjebloesem, ylangylang, jasmijn en tuberoos uit Grasse.

Bij de heren kwam Dior dit jaar met een verrassend nieuw concept.  De Very Cool Spray, een nieuwe mannelijke en vrije manier van parfumeren in een onbreekbare flacon, makkelijk om mee te nemen. Een mileu-vriendelijke versnevelende verstuiver. Deze exclusieve Dior innovatie brachten ze met een nieuwe geur van Dior Sauvage. De winnaar van beste heren geur lancering is dan ook geworden Dior Sauvage Very Cool Spray, een krachtige frisse interpretatie eau de toilette. Dit is schijnbaar wat mannen willen. Lekker, handig en ook qua prijs aantrekkelijk. Leuk weetje is dat Dior komend jaar de Cool Spray ook voor een andere geur gaat lanceren. We mogen nog niet vertellen welke.

Ook exclusieve merken als Comme des Garcons, Amouage, Tom Ford en Xerjoff hadden wederom prachtige lanceringen. In de exclusieve niche parfumerie is Amouage Blossom Love als grote dames winnaar gekozen. Het merk Amouage, staat bekend als uniek in de parfumerie. En wederom hebben ze een geur weten te lanceren welke het enorm geliefd is. Blossom Love is omschreven als een  romantische bloementuin. Bloesems van rozen en kersenboom smelten samen met ylang ylang. Amandel, vanille en tonka geven het parfum kracht en allure. Kasmir en sandelhout ronden de geur sensueel af. Een parfum om een onvergetelijk mooie indruk achter te laten.

Voor de heren bleek het dit jaar Comme des Garçons iets bijzonders gecreëerd te hebben.  De unieke combinatie van kruiden, sandelhout en roos hebben een Concrete aan de top gebracht. De geur is ook geliefd bij dames, maar vooral de heren vinden dit prachtig. De flacon, van beton, trok meteen de aandacht, de geur bleek verslavend lekker. Concrete is danook de terechte winnaar in de exclusieve niche heren categorie geworden.

Tot slot een aantal eervolle vermeldingen. Om te beginnen met Mugler Aura. Deze geur is voor elke Mugler klant een uitdaging. De flacon is de mooiste die wij in tijden hebben gezien, de geur de meest uitzonderlijke die we in jaren hebben geroken. Love it, or hate it, Mugler doet het gewoon wel weer. Net als met Angel & Alien. Daarnaast is er bij Xerjoff een mooie ontwikkeling gaande, nieuwe geuren in nieuwe flacons om puur Italiaans vakmanschap te blijven ervaren. Dit jaar was Alexandria II een prachtige lancering, een ontmoeting tussen wierrook en bloemen. Tot slot hebben Lancome & Viktor en Rolf bijzonder goede flankers uitgebracht met La Vie est Belle L’Eclat en Flowerbomb Bloom. Twee aansprekende geuren die veelal getipt werden als beste lancering van dit jaar. Bij de heren blijkt Prada L’Homme echt naam te maken, de laatste creatie L’Homme Intense werd bijna verkozen tot beste bij de man. Wie weet wat 2018 gaat brengen…. wij weten meer, maar mogen nog niet alles verklappen. Echter … ER GAAT WEER HEEL WAT GEBEUREN in de mooiste branche in retail, de Parfumerie!

Wij wensen jullie een gelukkig gezond en geurig 2018.
Liefs Team Parfumerie.nl & Team Parfumerie Marjo.