Boucheron Jaïpur Bracelet

Boucheron herleeft de mythe van de Nautaran, de traditionele armband van de Rajasthan* die door jonge bruiden wordt gedragen als “lucky charm”. De armband is gezet met negen stenen die worden geassocieerd met negen planeten; diamant, robijn, emerald, saffier, topaz, chrysoberyl, garnet en koraal. Louis Boucheron werd geraakt door de schoonheid en symbolische kracht van dit juweel. Hij schetste aldaar Jaïpur for Women. Deze schetsen worden tot de dag van vandaag bewaard en gekoesterd in de archieven van het huis.

*Rajasthan is een deelstaat in het noordwesten van India, grenzend aan Pakistan. De hoofdstad van Rajasthan is Jaipur.

De tijd is aangebroken om Boucheron’s geuren te herbeleven, met respect voor haar rijke geschiedenis. De nieuwe Jaïpur for women draagt deze originele boodschap en inspiratie weeruit. Het parfum weerspiegelt de samensmelting tussen de oriëntaalse sensualiteit van de mystieke stad en Boucheron’s ambacht. Jaïpur is een legendarisch parfum.

De flacon is een waar juweel, een lust voor het oog en een sensuele aanraking voor de hand; Jaïpur Bracelet inspireert dromen. De flacon belichaamt, naast de typische kenmerken van de armband, de kleuren van de eeuwige stad Jaïpur. Omlijst in sensueel en mysterieus roze definiëren de welgevormde rondingen van de flacon de flacon. Een ode aan voluptueuze en zachte rondingen.

De geur, een bevangende vrouwelijkheid die door het licht wordt gestreeld. Jaïpur Bracelet vertelt het verhaal van een gespeelde onschuldige sensualiteit. Als een schitterend juweel dat om aandacht roept. Jaïpur Bracelet komt tot volle bloei op de huid.

Bloemig Houtachtig
Intens vrouwelijk
Een juweel van een parfum
Een sensueel aroma

En we gaan door met het verhaal achter Boucheron Jaïpur Bracelet, de kracht van kostbare edelstenen.

Vanaf het eerste begin heeft het huis van Boucheron inspiratie geput uit het Oosten voor hun creaties. India om specifiek te zijn – een land ver weg, synoniem voor dromen omgeven met sterren en kostbare amuletten. Voornamelijk Jaïpur heeft juweliers uit de hele wereld aangetrokken die de inspirerende atmosfeer van het land wilden bewonderen. Onder deze juweliers bevond zich Louis Boucheron, zoon van oprichter Frédéric Boucheron, die verliefd werd op Rajasthan sinds hij de regio ontdekte tijdens zijn eerste reis in 1909. De maharadja’s openden de deuren van hun paleizen voor hem waarbij de geheimen van hun juwelen en zeldzame edelstenen werden onthuld. Deze reizen leidden tot een vertrouwensband waarbij de Maharadja van Patiala werd aangespoord om Boucheron te selecteren als producent van innovatieve juwelen, waarbij hij profiteerde van de ongeëvenaarde hoeveelheid uitzonderlijke kennis van de juwelier. De Maharadja stuurde een collectie van 1.432 smaragden en 7.571 diamanten naar Place Vendôme in augustus 1928, zodat de edelstenen getransformeerd konden worden tot 149 verschillende juwelen die een zeldzame schoonheid bezaten.

Tijdens hun jarenlange samenwerking heeft Louis tientallen schetsen in zijn boeken gearchiveerd; schetsen die de moderne creaties van vandaag de dag nog inspireren. Bijvoorbeeld de cabochon, een steen die gepolijst is in plaats van facetgeslepen en teruggevonden kan worden in traditionele Indiase ringen en armbanden. Deze zeer unieke vorm is altijd een van Boucheron’s kenmerken geweest en is gebruikt in vele creaties.
De vorm is ook gebruikt voor de dop op de parfums van Boucheron sinds de creatie van het eerste parfum Boucheron Femme, dat de bijnaam ‘ringparfum’ kreeg.

Rechtstreeks geïnspireerd door de unieke connecties met India, markeert Boucheron een nieuw hoofdstuk voor het nieuwste parfum; een gloednieuwe geur omgeven door een herinterpretatie van een flacon.

Aan het eind van de 19e eeuw ontving de Maharadja van Jaïpur de Prins van Wales. Dit was zijn kans om de stad geheel roze te schilderen, de traditionele kleur van ontvangst. Als citadel van sensualiteit was Jaïpur al de inspiratie voor een Boucheron parfum in 1994.

Als waar eerbetoon aan de roze stad Rajasthan, nodigt Boucheron ons uit om te beginnen aan een nieuwe reis met een frisse wind vol houtachtige, bloemige geuren gedoopt Jaïpur Bracelet.

Net als een amulet biedt de flacon van Jaïpur Bracelet alle sensualiteit van het inspirerende Rajasthan met een vorm die de geraffineerde versie van de beroemde cabochon is. Deze flacon, gemaakt van lichtroze gekleurd glas, is een eerbetoon aan de paleizen van de Roze Stad, beeldgehouwen als een hangende armband. Met zijn cabochon van amethist, de iconische kleur van het huis, viert de flacon, gevormd naar een vrouwelijk lichaam, de zachtheid van een naakte huid. Een kostbaar object dat direct het verlangen aanwakkert om het parfum te pakken en vast te houden in de handpalm.
De verpakking doet denken aan een fijne stof en komt overeen met de rozige tint van de camee die te zien is op de flacon. Het oosterse erfgoed is gecombineerd met een modern logo dat op delicate wijze de uitstraling van de amethist weet te vangen.

Een houtachtig, bloemig parfum dat verlangen uitstraalt..

Met de elegantie die de waarden van het huis van Boucheron weergeven, omhult Jaïpur Bracelet de huid in een sluier van sensualiteit. Een sensatie van citrusvruchten wordt doorgegeven door de frisheid van vioolblaadjes, basilicum en de citroengeur van verbena. Achter deze schijnbare onschuld ligt een weelderig hart van bloemblaadjes. Lelietje-van-dalen. Delicate ondertonen van hyacint. Zijdeglans van goudsbloem, de fruitige bloem bekend als de anjer van India. Net zo mysterieus als de stad waardoor het parfum geïnspireerd is, onthult het nog een facet. Intens sensueel zijn de noten van cashmeran in combinatie met de houtachtige, aromatische noten van cipres en het poederachtige concrète iris. Een sensueel aura omhult het lichaam als een armband rondom de pols. Deze subtiele melange is gecreëerd door Carlos Benaïm.