Boucheron parfums, een nieuw tijdperk is aangebroken.

In december 2010 besloten twee prestigieuze huizen om hun krachten te bundelen. Door een overeenkomst voor exclusieve parfumontwikkeling met Interparfums te tekenen, stapte Boucheron een nieuw tijdperk in. Een die de mogelijkheid biedt om de legendarische eerste parfums van Boucheron nieuw leven in te blazen…

Boucheron Femme, een legendarisch parfum
“In 1988, while still paying tribute to feminine beauty with the splendors of jewelry, Boucheron entered the world of perfume. This was a new art for traveling the road of dreams and contemporary sensuality, a new language to exalt emotion, our reason for existing and creating”, Alain Boucheron (President van Boucheron van 1980 tot 2004)

Parfumeurs Francis Deleamont en Jean-Pierre Bethouard creëerden een onvergetelijke, intense formule. Met meerdere facetten als een kostbare steen omhult het oriëntaalse, bloemige parfum de huid met een aura van sensualiteit. Eerst onthult het zachte licht van mandarijn en oranjebloesem een delicate vrouwelijkheid. Daarna bieden de weelderige harten van witte bloemen hun sprankeling. Intens zonnige ylang ylang. Opwindende nevels van jasmijn. Een mysterieus vleugje tuberoos. Terwijl de geur zich verspreidt over de huid, omhult een golf van verlangen de epidermis. Een oriëntaalse vibratie van vanille. Een onweerstaanbare druppel amber. Een fluweelachtige basis van sandelhout die discreet de lippen oproept om de hals te zoenen.

Boucheron pour Homme, langdurige mannelijkheid
Na dit eerste succes lanceerde Boucheron parfums een versie voor mannen in 1989. Waar de vrouwelijke variant was geïnspireerd door luxueuze juwelencollecties, is de mannelijke versie geworteld in het maken van hoogstaande uurwerken. Het werd gepresenteerd in een breedgeschouderde flacon versierd meet een goudkleuring decoratief patroon op de zijkant dat herinnerde aan het iconische reflect uurwerk van het huis.

Boucheron Jaïpur Homme, een geurige reis
In 1998 lanceerde Boucheron en nieuwe, geurige reis voor mannen. Geïnspireerd door Louis Boucheron’s reis naar India in de jaren ’20, werd dit parfum Jaïpur Homme gedoopt en wordt gepresenteerd in een flacon die doet denken aan de architectuur van de astronomische tuin van Maharadja Jai Singh II. Trouw aan de waarden van zijn voorgangers, is de flacon ook versierd met een goudkleurig decoratief patroon en wordt de flacon afgesloten met een blauwe dop.

Bekijk de gehele Boucheron parfum collectie hier.
De verwachting is dat er de komende jaren bijzondere nieuwe Boucheron parfums gecreëerd gaan worden.