Carolina Herrera 212 VIP Men, nachtelijk en spannend New York.

Jaar van lancering: 2011
Neus: onbekend
Modellen: Jon Kortajarena & Natasja Vojnovic
Artistic direction: Alex & Liane

Carolina Herrera laat 212 VIP Men vergezeld gaan van een kloek boek, getiteld I know you from New York waarin vijf fotograferen tonen hoe leuk de internationale arty farty incrowd van the big apple het heeft tijdens kleine uurtjes. Totaal onbekende, niet meer zo heel onbekende, bekende en overbekende feestnummers hebben het heel gezellig met elkaar.

Dus kijken ze allemaal even vrolijk – inclusief Carolina (de oprichtster van het merk) naar de lens van de fotografen. En Carolina Herrera, haar dochter én hoofd parfumontwikkeling, kent die wereld als geen ander: ‘There is so much to do: private parties, afternoons at the Met, gatherings at the smallest bar in Soho… everybody is fun and exciting’. Zelfs een saaie piet wordt in New York volgens haar intrigerend en leuk.

Je zou als niet-geïnviteerde bijna jaloers worden en er alles voor doen op de lijst te komen van deze place-to be-parties. Bijvoorbeeld op de vip-lijst van de figuranten voor the making of 212 VIP Men. Want die werd geschoten op een – spannend! – geheime lokatie. En daar spelen ze alsof ze onderdeel van die wereld zijn. Vreemd eigenlijk, had toch ook gewoon ‘live’ gekund op echt are you invited-feestje, zoals de lancering van 212 VIP Men bijvoorbeeld.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Om tot de juiste geur te komen, sprak Carolina af met David Apel omdat ze wou dat 212 VIP Men ‘the spirits of a fun, warm vip-party and its men’ moest hebben. Vervolgens toog ze naar Emilie Copperman om te weten of het voorstel van Apel goed was vanuit vrouwelijk perspectief gesproken. Want vrouwen denken anders over verleiding in combinatie met geur dan mannen.

Wat leuk: ze bleken dezelfde ideeën te hebben over een ‘winning masculine that women will find quite seductive’. En dit werd gecombineerd met Carolina’s verlangen naar een ‘avant-garde geur met natuurlijke ingrediënten die samen een explosieve en verleidelijke combinatie zijn van technologisch hoogstaande en luxueuze moleculen’.

212 VIP Men is helemaal hip-urban door een ijskoude vodkacocktail-geur die een zoetfruitige en prikkelende bite heeft door zoet-zwoel passievrucht, exotisch-fris limoen, frisse munt en prikkelend gember. Combinatie van passievrucht en gember is origineel en geeft aan de ‘waterigheid’ van het cocktailidee een mooie warmte. En om het helemaal ‘vip’ te maken werd zelfs een vleugje ‘limoenkaviaar’ toegevoegd. De afronding is chic-stoer en daardoor elegant: leer, amber en door king wood – een tropische houtsoort. Lekker, sophisticated en niet te moeilijk.

RUIK & VERGELIJK

Het is een begin van een nieuwe trend volgens mij: niet zoete, maar zoute (‘hartige’) gourmandgeuren. Aan zoutig zijn we inmiddels gewend door het zogenaamde zeeluchtakkoord. Zoutgourmand wordt opgeroepen met bijvoorbeeld kaviaar en truffelakkoorden. Dit moet je niet letterlijk opvatten, het is de geur ervan vertaald in moleculen.

De eerste kun je makkelijk herkennen in:
Thierry Mugler Womanity (2010)

De tweede moeilijker in:

Tom Ford Black Orchid (2006)
Valentino Valentina (2011)

De dames variant:
Carolina Herrera 212 VIP

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl