Cartier Roadster Sport. De sportieve versie van Cartier Roadster.

Jaar van lancering: 2009
Neus: Mathilde Laurent

Erik Zwaga, de geurengoeroe over deze geur:

Ik vond Cartier Roadster uit 2008 al behoorlijk sportief. Maar het kan nog sportiever vindt Cartier. Of beter gezegd: nog commerciëler. Want je bent als luxemerk tegenwoordig wel gek als je geen sportgeur in je collectie hebt. Sport blijkt in de ketenparfumerie toch een van de belangrijkste lokkers voor de gewone man met weinig geurervaring.

Want ‘Sport’ doet niet moeilijk, is niet intellectueel. Ook prettig: al trek je nooit een baantje, ren je je niet een of twee keer per week rot, loop je nooit achter een bal aan… een sportgeur geeft je misschien de illusie. Zoals een joggingpak en sportschoenen dat ook kunnen doen.

Waar het om gaat bij een sportgeur is dat-ie – vanzelfsprekend – lekker ruikt. Dat betekent in negen van de tien een enorme frisse citrusexplosie in de opening waarbij zich eerst kruiden en later hout mengt. Ervaar je ook in Cartiers Roadster Sport.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Bergamot en mandarijn (foto – laatste ruik je erg goed) geven het startschot. Dan oranjebloesem. Zorgt voor een milde bloemnuance waaruit vervolgens kruiden omhoog schieten: salie en rozemarijn. Maken Roadster Sport groenig. De extra frisse prikkel wordt geleverd door zwarte peper.

Houdt opvallend lang aan. Het duurt even voor de geur zijn houtachtige (patchoeli en guaiac-hout) finish bereikt.

Sportief is de geur zeker. De ingrediënten, zoals altijd bij Cartier, goed. Alleen, zoals gezegd: Roadster is al sportief genoeg. En wat dacht je van Eau de Cartier (2001)? Ook verfrissend, maar anders.

RUIK & VERGELIJK

Cartier Roadster (2008)