Chloé, Love Chloé

De draagster: heeft aangeboren elegantie
De geur: verheft bloemen tot elegante chic

Jaar van lancering: 2010
Parfumeur: Natalie Gracia-Cetto, Louise Turner

Voor is wie deze bijzondere Chloé-geur? Voor een aanstekelijke schoonheid die houdt van het leven. Haar natuurlijke charme komt in elke beweging tot uiting. Ook mooi: alleen al door haar blik laat ze anderen glimlachen. Wat doet Chloé, Love Chloé met haar? Het versterkt haar unieke persoonlijkheid, omhult haar – het is haar symbool. En ze behandelt de flacon als haar kostbaarste accessoire. Het is niet voor niets ondergedompeld in Chloé’s iconische nude-roze flirtend met transparantie en metaal. En het goudkleurige kettinkje (dat herinnert aan de Chloé-tassen) waarmee de dop aan de flacon geketend is… benadrukt de verfijnde stijl.

De geur zelf is geïnspireerd op de intimiteit van het schoonheidsritueel en ‘belichaamt iedere cosmetische betekenis van de reukzin’ – wat dat ook moge betekenen. Deze ‘luchtige voile die de huid verzacht’ laat in ieder geval ‘een unieke indruk achter… een signatuur met een verfijnde, poederachtige finish’. Chloé, Love Chloé… ‘een concentratie van emoties’.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Ik vind Chloé, Love Chloé heel sentimenteel, heel erg retro door de poederachtige totaalindruk die de geur geeft. Het is als ‘walking down memory lane’, de geur roept prettige herinneringen en gedachten op. En er is niets teveel gezegd met de opmerking dat de ‘heerlijk geurende bloemen worden verheven tot elegante chic’.

De topnoot: oranjebloesem (bloemig-fris-zonnig) vermengd ‘met een ijskoude touch van roze peper. Levendig. Modern. Stimulerend als een snelle wandelpas’. Het hart van Chloé, Love Chloé laat het poederige iris samensmelten met fris-zoete bloemen: sering, hyacint en blauwe regen – ‘een impressionistische melange’. Heliotroop, met zijn vanille-achtige ondertoon waardeert dit boeket op tot ‘pure poëzie’. De poederige toon van de iris haakt in de basis mooi in op de poederige musknoten, versterkt door de geur van rijst- en talkpoeder.

RUIK & VERGELIJK

Wordt bijna niet meer gebruikt en bijna niet meer geleverd door de parfumindustrie: poeder. Ik ben geen vrouw, maar vindt het aangenaam heerlijk mijn voeten te behandelen met talkpoeder voor ik in de schoenen stap. Het geeft niet alleen een frisgewassen sensatie, maar ook iets ongekends ‘vertederends’ en sentimenteels. Zal wat met mijn babyjaren te maken hebben. Geuren met een poederachtige ondertoon; dan kom je toch terecht bij de iris: houtig, kalkachtig, droog, stroef met een viooltjesachtige zoetheid en zachtheid. Voeg je er heliotroop en musknoten bij dan stijgt als het ware de sentimentele waarde. Dat ervaar je heel mooi in:

Etro Héliotrope (1989)
Lalique Le Parfum (2005)

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl