SeeByChloéChloé See By Chloé, het jonge zusje van Chloé.

Jaar van lancering: 2013
Neus: Michel Almairac
Model: Bette Franke
Fotografie: Fabien Baron

Ik ben een beetje out of fashion geraakt. Neem zelfs niet meer de moeite om de collecties via Style.com te bekijken – een paar uitzonderingen daargelaten. Maar wat ik nog wel in de wandelgangen heb meegekregen is dat See By van Chloé een jongere lijn van het merk is. Net zoals Marc Jacobs zijn Marc heeft. En Donna Karan haar DKNY. De naam begrijp ik niet helemaal, vind ook nergens uitleg. Zou het misschien ‘Kijk Koop’ zijn, met andere woorden: de collecties zijn zo aantrekkelijk in prijskwaliteit-verhouding dat je als klant niet echt lang over hoeft twijfelen – in vergelijk met de luxe prêt-à- porter van Chloé – of je je het nu wel of niet zult aanschaffen. En dat moet dus ook voor de gelijknamige geur See By Chloé gelden. Want, hoewel ‘gehuld met dezelfde natuurlijke elegantie als haar bekende zus’ is ze meer meisjesachtig. Dus ‘instinctief speels, lachend, genietend van het moment, urban, zelfverzekerd, assertief, verleidelijk, vrolijk, met een natuurlijke lach, het onverwachte prikkelend’. En – last but not least – ze houdt van contrasten’. Als je dat allemaal in je hebt, dan heeft dat een wonderlijk effect op je omgeving: je ‘uitgesproken en geparfumeerde stemmingen zinderen in de lucht en bedwelmen iedereen die naar haar kijkt’. Maar wat doet de geur dan zelf met je? Volgens Chloé drie dingen. Ten eerste: ‘See By Chloé speelt een ondeugend spelletje verstoppertje. Ten tweede: See By Chloé ontwaakt vanwege zijn verslavende effect al je zintuigen’. Ten derde:See By Chloé appelleert aan het vrijheidsgevoel dat in je zit’. Kun je je hier niet zoveel bij voorstellen, kijk dan naar de ambassadrice: Bette Franke. Ze is ‘levendig, spontaan, vol wonderen, ze wordt verrast door de lens die haar vastlegt tijdens ‘een gestolen moment in een ondeugend spelletje verstoppertje’. En wat Bette Franke uitstraalt, zo is in feite de geur.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Dit zijn de ingrediënten: bergamot, appelbloesem, jasmijn (foto), sandelhout en vanille. Alleen de eerste ruik ik niet echt, ik ervaar niet de typische licht-frisse, sprankelende noot die zweeft tussen ‘bloem’ en citrus. Wel een kortstondige adem van een tedere noot. Appelbloesem? Zou kunnen. Alleen veel tijd om je dat af te vragen heb je niet, omdat vervolgens een wolk vol van sandelhout (amyris) en vanille neergedwarrelt die behoorlijk aanwezig is waardoor de jasmijn bijna onopgemerkt blijft. Die is als het ware verstoppertje aan het spelen, en zich pas laat zien, ruiken als See By Chloé langer op de huid zit. Toch is het de sandelhout en vanille die de toon bepalen. Eindresultaat: poederig en zacht.

RUIK & VERGELIJK

Ben je het met me eens én ben je helemaal into Chloé, layer dan See By Chloé met onderstaande geur:

Chloé – Eau de Fleurs – Neroli (2010)

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl