Wish upon a star, Wish upon Chopard!

Jaar van lancering: 1997
Neus: Nathalie Lorson

Het is nacht. De maan schijnt. De hemel is intens blauw en bedekt met een ragfijn kantwerk werk van sterren die stralen als de mooiste diamanten. Het beste moment om een wens te doen.

Sluit je ogen, reik je handen naar de hemel en als je geluk hebt, pluk je een ster, of een diamant gevuld met een betoverende geur die Chopard de naam Wish meegaf.

Het moge duidelijk zijn, met de tweede geur wil de Zwitserse juwelier je uitnodigen voor een onwezenlijke wereld. Want Wish is ‘een wens voor de onsterfelijkheid, een volkomen sensueel gefluister, een wereld van wilde fantasie en onmiddellijke magie’. Open de flacon en ervaar of jij ook meegevoerd zult worden naar die wereld tussen fantasie en werkelijkheid.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Nathalie Lorson creëerde voor Chopard een oriëntaals geur met volzoete bloemen als mimosa, viooltje en osmanthus (ook wel bekend als schijnhulst) enigszins opgefrist door Chinese kruisbes (ook wel bekend als kiwi) en roze kamperfoelie. De basis van Wish combineert tempelwierook, ambergris en sandelhout. Grappig: hoewel de geur neigt naar een gourmand, zitten er geen banketbakkerijlekkernijen in.

Hieronder een promotieclip, vraag me alleen of of die is gemaakt door de echte Chopard of een echte fan.

RUIK & VERGELIJK

Dat parfums vaak met sterren aan het firmament worden vergeleken, is niet zo vreemd. Want zowel geuren als de – nachtelijke – hemel brengt mensen vaak in poëtische vervoering en nodigen uit tot dromen en fantaseren. En sommigen mensen worden ook wel sterren genoemd. Nog meer geuren met een hemels en daardoor schitterend karakter:

Guerlain L’Heure Bleue (1912)
Thierry Mugler Angel (1992)
Serge Lutens A la Nuit (2000)
Lancôme Miracle (2000)
Tommy Hilfiger True Star (2004)

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl