Etro Paisley, een nieuw parfum dat hulde betoond aan de traditie en de geschiedenis van het merk Etro.

Het Paisley motief is een zeer oud patroon met een veelzijdigheid aan betekenissen. Zijn oorsprong is vergaan in de mist van de tijd en heeft de Etro traditie geïnspireerd. In het oude Mesopotamië is het ontwerp van het gedraaide blad van de Paisley, de scheuten van de dadelpalm, de Boom des Levens die voorzag in eten en bescherming. Het was het symbool van voortdurende regeneratie, dus ook van het bestaan in de meest dynamische zin. Het is een bloemontwerp met een reikwijdte van de bergen van de Oriënt tot aan de westerse zeeën, die aanleiding geeft tot een fabelachtig mozaïek dat lijkt te drijven op de wind, fladderend van de sjaals van Kasjmir naar de weefgetouwen van Schotland in de 19e eeuw.

Eeuwen geschiedenis van reizen, cultuur en rijkdom zijn verbonden in een kleurige druppel die is geladen met diepgang en betekenis. De dragers van dit complexe symbool vieren hun verbond met een immer veranderende wereld.

Paisley is altijd het onderscheidende kenmerk geweest van Etro en vandaag de dag is het een nieuw parfum dat hulde betoond aan de traditie en de geschiedenis van het merk. Etro Paisley is een subtiele geur, doordringend en welriekend, die gelijk aan een tatoeage zich sterk identificeert met de persoonlijkheid van de vrouw die het draagt.
Het is een sensatie dat het lichaam en de geest omhult, net als het gekoesterde Paisley ontwerp op de flacon. Het is ongetwijfeld als het karakter van de inhoud: verleidelijk en nooit onderdanig. Exotische bloementonen omlijnen een vrouw die wijselijk de vernieuwing van de moderniteit combineert met aromatische tradities van de vijf continenten, die op haar gemak is bij het zintuiglijke evenwicht waar het Oosten zonder conflict of verwarring het Westen ontmoet, een overvloedig individualisme creërend in suggesties en gevoelens.
Het is een icon, een filosofie van het leven, een culturele keuze die gecomponeerd is uit de energie van passie. Het is de bevestiging van vrouwelijkheid dat wordt benadrukt en bevredigd, gerespecteerd en gedroomd, die tijdloos is omdat het de tijd omarmt als haar persoonlijke uitdaging en gevolgen. Etro Paisley siert een vrouw die weet hoe te leven bij de dag, en te genieten van de nacht, die houdt van de metropolen van de wereld, zoals zij de oceanen en de sneeuw adoreert en die een prachtig spoor volgt dat voor altijd de paden van haar hart doorkruist.

Etro Paisley, de geur
Penetrante Indiase kardemom huwt de glimmende inspiratie van roze cayennepeper, veredeld door suave bergamot van Calabria en de elegantie van zwarte bessen uit de Bourgogne.

Oosterse invloeden continueren in Sambac jasmijn en ylang-ylang. Het lichaam wordt gewekt door de sensuele geuren van Amerikaanse vanille en Indonesische patchoeli, majestueus drijvend over een fluwelen tapijt van grijze amber wat de oude suggesties van de zee tevoorschijn haalt.

Etro Paisley geurpyramide:
Top: bergamot, kardamom en zwarte bessen blad.
Hart: ylang-ylang, sambac jasmijn en roze peper.
Basis: vanille bes, Indonesische patchoeli en grijze amber.

Lees ook Etro Parfums onderverdeeld in de kleurentherapie