Hugo-Boss-Hugo-RedHugo Boss Hugo Red
Rood voor rabarber, rood voor amber
In een temperatuurgevoelige flacon

Jaar van lancering: 2013
Parfumeur: Will Andrews
Model: Jared Leto

Hugo Boss viert dit jaar feest. Het luxemerk staat niet stil bij, maar is vol in beweging door het feit dat Hugo twintig jaar bestaat.

Hugo Boss klopt zichzelf volop de borst, want Hugo is ‘altijd wars geweest van traditionele regels en idealen’ en dat heeft geresulteerd in een ‘innovatieve en onconventionele blik op mode met progressieve looks en een hedendaagse uitstraling’. De geuren, inclusief Hugo Red, sluiten hierbij vanzelfsprekend aan en – het borstkloppen gaat nog even door – want ‘is ook een perfect voorbeeld van de creatieve en experimentele geest van Hugo’. En dit alles wordt gepersonifieerd door ‘een modern icoon van originaliteit, een buitengewone creatieveling met een uniek talent’: Jared Leto, muziaknt, regisseur van muziekvideo’s en filmacteur. Hij zegt hierover: ‘Creativiteit en het verleggen van grenzen gaan hand in hand, originaliteit komt van mensen die risico’s durven te nemen, die de uitdaging met zichzelf willen aangaan’.

Dit alles ruik je natuurlijk ook in Hugo Red. Want zo zegt Will Andrews: ‘Een innovatieve geur verreist een innovatieve inspiratiebron. We wilden een mannengeur creëren die het idee van grenzen verleggen in zich draagt en om dit te bereiken hebben we een onverwachte overeenkomst ontdekt tussen koud en warm metaal. Het resultaat is een hedendaagse mix van contrasterende ingrediënten, vol spanning tussen koud en warm. De geur geeft energie en inspiratie; je bent klaar om de uitdaging met jezelf aan te gaan’.

Dit grensverleggende, innovatieve kun je letterlijk voelen en zien in een aan de flacon: die heeft een coating van thermochrome inkt die reageert op warmte.  Als je de flacon Hugo Red oppakt verandert hij van kleur en ‘toont hij de unieke afdruk die gebruiker heeft achtergelaten’. Overbodig te vermelden dat Hugo Boss voor rood heeft gekozen omdat deze kleur ‘overal gezien wordt als de meeste intense kleur die staat voor macht, kracht en vastberadenheid. Er wordt zelfs beweerd dat rood een stimulerende werking op ons kan hebben, net zoals de geur’. Vreemd in dit opzicht: niet wordt vermeld dat rood ook al millennia symbool staat voor passie (vuur), liefde (hart) en leven (bloed).

Rabarber-Parfumerie.nl_WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Hugo Red is opgebouwd uit een ‘solid chill’- en een ‘liquid heat’-akkoord. Dat is op zichzelf goed getroffen, gezien die akkoorden voornamelijk synthetisch zijn, worden nagebootst van de geuren die voor deze akkoorden staan maar grotendeels niet geëxtraheerd kunnen worden uit de gekozen ingrediënten. Dat ruik je heel goed in de extreem frisse en extreem lang aanhoudende opening van rabarber (synthetisch) waarvan de zuur-wrange frisheid wordt ondersteund door een natuurlijke grapefruit-essence. En om dit chill-effect te versterken werd een ‘metaal’-noot toegevoegd. Ik gok op een aldehyde. Hiermee contrasteert de basis opgebouwd uit warm amber en stralend en droog cederhout en die symbool staan voor vlammend metaal. Moet gezegd: het idee is goed gerealiseerd, maar uiteindelijk hebben we toch met een frisse en ongecompliceerde houtgeur vandoen. En daar is niets mee gezien de doelgroep.

RUIK & VERGELIJK

Rabarber als symbool voor nieuwe frisheid. ruik je steeds meer in geuren. Ook bij mannen. De eerste die de ons hier in de ketenparfumerie op trakteerde was:

Thierry Mugler B*Men (2003)

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl