Tresor in LoveLancôme Trésor in Love, onweerstaanbare joie de vivre van een verliefde jonge dame!

Jaar van lancering: 2010
Parfumeurs: Véronique Nyberg & Dominique Ropion

Trésor in Love verbeeldt de gevoelens van een jonge, verliefde vrouw. En ze wil er van genieten. Ze kan niet wachten. Ze is er helemaal klaar voor. Hoe doet ze dat? Nou, onbezorgd en met een ontwapenende spontaniteit. En hoewel ze verleidt met haar verstand, verovert ze haar amant met haar hart dat overloopt van joie de vivre. Kan natuurlijk maar in één stad gebeuren: Parijs de stad van licht en verliefden… hier komt haar liefde en lot samen.

Trésor in Love is gehuld in de perzikachtige kleur die je direct associeert Trésor. Zacht, gevoelig… alles loopt over van de liefde. De Trésor-flacon werd voor de gelegenheid sierlijk ‘uitgerekt’. Dat geeft een très ‘Parisienne’ eindresultaat: sierlijk, klassiek en toch modern. Let op het subtiele detail dat de nek van de flacon siert. Mooi gedaan.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Lancôme gaf de twee neuzen, Dominique Ropion en Véronique Nyberg, vrij spel de floriëntaalse signatuur van deze haute parfumerie-klassieker met zijn karakteristieke roostoets te interpreteren. En hierin zijn ze bijzonder goed geslaagd. Want je ruikt als het ware de echo van Trésor die nu is omringd door meer fruitige en heldere noten. De geur opent met nectarine, bergamot en peer. Zacht, zonnig, fris, fruitig en vol.

Hierbij voegt zich roze peper voor een gekruide nuance. Dan treedt de zachtheid in met viooltje en perzik die mooi opgaan in het hart van de geur van Turkse roos en jasmijn (‘als een frisse dauw’). De afronding van Trésor in Love zorgt voor karakter. En wel dankzij cederhout en musk. Het totaaleffect aldus Lancôme: een sensuele, lumineuze en ‘zacht-op-de-huid’-geur à la française!

RUIK & VERGELIJK

Ben niet lui hoor, maar Trésor in Love kun je natuurlijk alleen maar vergelijken met:

Lancôme Trésor (1990)

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl