Mont Blanc LegendMont Blanc Legend, voor de man met karakter.

Jaar van lancering: 2011
Neus: Olivier Pescheux
Model: Simon Clark
Fotografie: Peter Lindbergh

Brutale en dus gewaagde naam voor een geur. Want is het niet meestal zo dat ‘anderen’ bepalen of een persoon, product of zelfs een geur een legende is of wordt. Nu heeft Mont Blanc officieel eigenlijk Montblanc (anno 1906) wel een echte legende in zijn assortiment: het Meisterstück Writing Instrument dat sinds de verschijning in 1924 geldt als een van de beroemdste vulpennen. Maar gezien – zegt het persbericht – bij Mont Blanc de focus ligt op innovatie en vernieuwing, wordt de collectie constant uitgebreid met geraffineerde producten die symbool staan voor excellentie en, net zoals het Meisterstück Writing Instrument, de potentie hebben een cultstatus te krijgen. Misschien wel de nieuwste geur voor de man: Mont Blanc Legend. Mont Blanc: ‘Als schrijven de visuele expressie van de ziel is, dan is parfum zijn onuitgesproken, onderbewuste taal. Parfums vertellen verhalen, vormen emoties, roepen poëzie op. Ze omhullen de huid, schrijven in transparante inkt wat de vulpen zwart op wit op papier zet.

Waar het om gaat, is wat er overblijft aan verbeelding, meer dan wat er te zien is’. En dat is toch mooi omschreven. By the way: Mont Blanc Legend is niet gemaakt voor de doorsnee-man. Wel voor hem die ‘subtiliteit boven openlijke uitleg verkiest’, die ‘vrijmoedig en zelfverzekerd is, liever behouden dan spraakzaam’ en volgens ‘zijn gevoelens, moed en overtuigingen leeft’. Maar het mooiste toch wel: het gevoel dat deze Mont Blanc Legend-man aan anderen overbrengt: ‘Zonder een woord te zeggen, voelen we zijn bedoeling en verbintenis, zijn smaak voor het authentieke, zijn liefde voor passie en plezier’.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Mont Blanc Legend parfumingredientenMont Blanc Legend is een elegante klassiek-mannelijke geur. Categorie: fougère. Dit varenidee ruik je direct in de opening, want essentieel voor een fougère is de combinatie van lavendel met bloem-fris bergamot (Calabrië). De toevoeging van litsea cubeba (exotische verbena) heeft net zoals bergamot een opwekkend citrusaroma en vormt het moderne component. Het hart is donker en groen door een overdosis evernyl (de synthetische variant van eikenmos).

Wordt vermengd met pomarose – een nieuw ontwikkeld ingrediënt met facetten van roos en appel. Eveneens het moderne component. Ook typisch fougère. Een klassieke fougère kan niet zonder coumarine met die eigenaardige ‘half hooi, half biscuit’-noot die ook nog enigszins fris is. Je ruikt het, omringd met zacht sandelhout, op aangename wijze in de basis van Mont Blanc Legend.

RUIK & VERGELIJK

De klassieke varengeur lijkt weer herontdekt te worden. Daarom is het goed te ruiken aan de geuren die ten grondslag lagen aan dit lid aan van de parfumfamilie:

Houbigant Fougère Royale (1882)
Paco Rabanne Pour Homme (1973)

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl