Nina-Ricci-Love-in-ParisNina Ricci Love in Paris
Liefdevol Parijs in een parfumflacon

Jaar van lancering: 2004
Parfumeur: Aurélien Guichard

We noemen Parijs en parfum. Waar denk je aan? Nou op de eerste plaats (niet tegen Nina Ricci zeggen) Yves Saint Laurent. En verder? Een tip: schuw de cliché’s niet. Dus: romantiek, stad der verliefden, de Seine, couture, parfum en heel veel ‘oh la la’. Deze gegevens inspireerde het couturehuis Nina Ricci tot Love in Paris.

Love in Paris is een wandeling van een verliefde vol amoureuze gedachten en oh-la-la-mijmeringen door de lichtstad op weg naar haar geliefde die ze al heeft, of tijdens deze petite promenade ontmoet. En het parfum dat ze draagt is een ode op de liefde. En ja het is heel brutaal van Nina Ricci om met de naam van een geur te verwijzen naar een klassiek parfum van de concurrent. Vind ik. Vinden anderen. Vind Yves Saint Laurent.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

PioenroosIn een ‘verliefde’ geur mogen rode rozen niet ontbreken. Die bloeien dan ook (ik vermoed een centifolia-achtige roos), na de frisse opening van bergamot, volop in Love in Paris. Sterker, ze vormen het brandende hart, waar ze zijn vervlochten met pioenroos (foto) en jasmijn. Samen zorgen ze voor een lichte, stralende bloemaccent. Steranijs is het opvallende kruid dat de geur zijn zoete pit geeft. Abrikoos zorgt voor een fluweel-fruitig accent. Vanille en musktonen geven achtereenvolgens een zachte warmte en sensuele noot aan dit kosmopolitische parfum van Nina Ricci die zich niet echt onderscheidt zoals de klassieke Ricci-parfums lang deden. Meer crowd pleasing, dan parfum pleasing.

RUIK & VERGELIJK

De lichtstad is door de jaren heen vaak in een parfumflacon gegoten. Soms vormde slechts één adres de inspiratiebron, soms een beroemde straat, maar het vaakst de hele lichtstad als symbool voor schoonheid, liefde en het joy-de-vivre-gevoel.

Parijs-parfumstadRuik een klein gedeelte van Parijs in:

Hermès 24, Faubourg (1995)
Guerlain Champs-Elysées (1996)
Hermès Jardin sur le Toit (2011)

Ruik de hele lichtstad in:

Bourjois Soir de Paris (1929)
Yves Saint Laurent Paris (1983)
Van Cleef & Arpels Midnight in Paris (2010)

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl