Parfums de Marly beeld Guillaume CoustouParfums de Marly Meliora, een in rood fruit gedompeld lelietje van dalen parfum.

Jaar van lancering: 2013
Parfumeurs: Nathalie Lorson

Op de foto barokke beeldhouwkunst: de Paardenmenners van Guillaume Coustou. Vol zwier, vol beweging en technisch gezien van een adembenemende allure.

Parfums de Marly MelioraCoustou beeldhouwde deze Chevaux (paarden) de Marly in opdracht van de Franse Koning Louis XV (1710-1774) ter decoratie van het helaas niet meer bestaande kasteel Marly. Hier zocht deze koning rust, verpozing en vertier als hij geen zin had in politiek en de dwingende etiquette van Versailles. In 1745 werd de beeldengroep onthuld. De originelen bevinden zich nu in het Louvre in het overdekte carré Cour Marly.

En dit inspireerde Julien Sprecher zó dat hij besloot er zijn parfumhuis naar te vernoemen. Parfums de Marly, royal essence. Zijn doel: de rijke, verfijnde en fantasievolle Franse barokwereld van de 18de eeuw weer tot leven brengen. Voor het eerste damesparfum koos het huis de naam Meliora. Meliora is Latijns en betekent: beter. In bredere zin: het nastreven het beste.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Lelietjes van dalenMeliora opent zoet met frambozen en rode bessen. Ze vallen op een bed van zwarte bes die hun zoetheid een mooi groen, knisperend randje geeft. Een onverwachte maar zeer prettige opmaat, want het lelietje-van-dalen (onderstaande foto) dompelt zich vol overgave in deze roodfruitige sfeer zonder haar eigen karakter helemaal op te geven. En de vanille in de basis is heel mooi: warm, maar met een zekere luchtigheid en werkt elegant samen met – in dit geval – poederige musknoten die ook een lichte gourmandtoets verraadt.

RUIK & VERGELIJK

Een kruidig lelietje-van-dalen voor hem:
Parfums de Marly Ispazon (2012)

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl