Salvatore Ferragamo Incanto Bloom, wie de schoen past, wie de geur past.

Jaar van lancering: 2010
Neus: Sophie Labbé
Flaconontwerp: Sylvie de France

Heel raar, of niet: ik heb de presentatie van de Ferragamogeuren altijd een beetje on-Ferragamowaardig gevonden. Een merk met zoveel geschiedenis, chic, symbolen en codes, en dan dat niet gebruiken in je geuren! Te veel marketing, te weinig bezieling en kruisbestuiving. Gaat nu veranderen als je de Incanto Cult Collection moet geloven, want ‘een nieuw concept dat nog dichter bij de institutionele wereld van Ferragamo staat en opgedragen is aan een meer geraffineerde wereld’.

Dat merk je vooral aan de dop: is geïnspireerd op de vara-strik, ‘een van de meest bekende symbolen van Ferragamo’. Bedacht door de oudste dochter van de oprichter, Fiamma, die op zoek was naar een elegante, maar minimalistische decoratie voor een dichte schoen met ronde neus en platte hak. Ze begon te improviseren met grosgrain, draaide dat lint in een strik… de vara-strik (en vara-schoen) was geboren en die vind je nu terug als dop op Incanto Bloom. Weet alleen niet waar de naam vara op slaat.

De charmante vrouw die Incanto Bloom draagt is – heeft u even tijd voor platgetreden paden bewandeld door een vrouw in ‘vara-schoenen’ – ‘modebewust met een charmante persoonlijkheid die verlangt naar de nieuwste chic’. En: ‘ze houdt van natuurlijke schoonheid en vindt het leuk stijliconen te verzamelen’.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Frisbloemig. De kern van Incanto Bloom. Eerst een klassiek-frisse opening met grapefruit begeleid door friszonnig fresia die in het hart gezelschap krijgen van theeroos (zoet en luchtig) en champaca… de zwoele bloem (gerelateerd aan ylang-ylang) die in zoveel seventiesgeuren bloeide en nu door neuzen stilletjes aan wordt herontdekt.

De basis: niks mis mee. Gewoon musk en kasjmierhout die de bloemen als het ware vasthouden.

RUIK & VERGELIJK

De kleur- en geurrijke Incanto’s

Salvatore Ferragamo Incanto (2003)
Salvatore Ferragamo Incanto Dream (2005)
Salvatore Ferragamo Incanto Charms (2006)
Salvatore Ferragamo Incanto Shine (2007)
Salvatore Ferragamo Incanto Heaven (2007)
Salvatore Ferragamo Incanto Bliss (2009)

En voor hem:
Salvatore Ferragamo Incanto pour Homme (2003)
Salvatore Ferragamo Incanto Essential pour Homme (2006)

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl