Thierry Mugler blijft zijn grenzen verleggen in de traditionele wereld van parfums. Met de nieuwe The Taste of Fragrance collectie transformeert Thierry Mugler zijn vier belangrijkste geuren; Angel, Alien, Womanity en A*Men.

Met The Taste of Fragrance experimenteert Thierry Mugler om de meest adembenemende parfums te creëren. De uitdaging is om de structuur van het parfum te veranderen, zonder het karakter van de vier iconische geuren te vervormen. Thierry Mugler richt zich bij deze collectie op het zintuig dat in zijn allereerste creatie zo belangrijk was: smaak.

Met de lancering van Angel in 1992 startte Thierry Mugler een nieuwe geurenfamilie: de “Oriental Gourmand”, gebaseerd op het ‘heerlijke facet’ met daarin rode bessen en praline. In 2010 lanceerde hij opnieuw een nieuwe geurenfamilie met Womanity, de “Sweet Savory” familie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een exclusief proces om de smaak van een ingrediënt om te zetten in een geur. Een onvergetelijke ervaring…

Voor The Taste of Fragrance collectie verdraait Thierry Mugler de originele geuren en herontdekt ze door hun gefantaseerde smaak. Hij daagt de parfumeurs uit om hun palet van ingrediënten te verbreden en aan elke creatie een smaakversterker toe te voegen.

The Taste of Fragrance Angel
Een mix van heerlijke zoete noten en een overdosis aan patchouli. Voor The Taste of Fragrance zijn de rode bessen, jam en gekarameliseerde amandelen in praline gecombineerd met pure cacaopoeder. De natuurlijke bitterheid wordt behouden en maakt Angel oneindig sappig.

The Taste of Fragrance Alien
Een amber, houtige, bloemige creatie, geboren uit het gedurfde overmatig gebruik van krachtige akkoorden. Versterkt door de zonne-energie en bloemige noten van jasmijn Sambac vermengt met het kasjmierhout en de diepe witte amber krijgt deze geur in de Taste of Fragrance editie een hartig-zoete reflectie. Om de ambertonen te verrijken, heeft de parfumeur een gezouten karamelboter bedacht, net als het sap dat ontstaat wanneer een gerecht is gekarameliseerd met suiker of honing aan het einde van het kookproces.

The Taste of Fragrance Womanity
De stralende zoetheid van de vijg en de marinegeur van de kaviaar geven de ontelbare gezichten van vrouwelijkheid weer. In de Taste of Fragrance editie blijft het mysterie van Womanity onaangetast. Het zoet-hartige akkoord wordt nog uitzonderlijker en verontrustender met de verstrengeling van chutney gemaakt van vijgen, die subtiel gekruid en gekonfijt zijn in zoete azijn.

The Taste of Fragrance A*Men
Het eerste herenparfum van Thierry Mugler heeft een elegant, verfijnd en tijdloos karakter. De geur bestaat uit twee contrasten; het oriëntaalse, houtige facet bestaande uit patchouli en vanille en het krachtige facet bestaande uit pure koffie. Voor de Taste of Fragrance editie zijn de mannelijke, warme noten naar buiten gebracht in een concentraat van rode peper voor een geweldige kracht.

Shock voor de zintuigen
In deze collectie wordt de neus letterlijk ‘voor de gek gehouden’. De smaakpapillen worden ontwaakt. Met de kracht van de ingrediënten anticiperen de neus en mond op de verfijnde harmonie van smaken. Hoe kan een geur één ingrediënt zo sterk naar voren halen?

Met de magie van Haute Parfumerie en het talent van Thierry Mugler.

Chef-kok Hélène Darroze
Een explosieve collectie van vier gourmandgeuren met schitterend bedachte noten die je bijna het water in de mond doen laten lopen. Om met deze collectie nog een stapje verder te gaan, is Thierry Mugler Parfums een samenwerking aangegaan met Hélène Darroze, een van de meest toonaangevende chef-koks mét Michelin-ster. Zij heeft vier recepten gecreëerd, die zijn geïnspireerd op de nieuwe interpretatie van de vier parfums. Hélène Darroze heeft een volledige Muglerian maaltijd gecreëerd. Vier zintuiglijke gangen voor een “Taste of Fragrance” diner.

We houden u op de hoogte via dit weblog en onze social media kanalen (Twitter, Facebook, en Hyves).