Tom Ford Neroli Portofino nicheTom Ford Neroli Portofino, open de flacon, de mist trekt op, de schaduwen verdwijnen en zie de zon opkomen in Portofino.

Jaar van lancering: 2007
Parfumeurs: Tom Ford & Rodrigo Flores-Roux
Modellen: Mariana Braga & Max Motta

Het fijne van niche-geuren: ze doen niet mee aan de klassieke verleidingsstrategie. Worden dus niet vergezeld met verleidelijke fotocampagnes – boodschap meestal: parfum zet aan tot lust en seks – die de consument in eerste instantie moet overtuigen. Wat telt is zuiver en alleen de geur. Tom Ford zou Tom Ford niet zijn als hij juist wel provocerende campagnes zou gebruiken.

Tom Ford Neroli Portofino inspiratieEen ding is zeker: heel veel nieuwe consumenten, zullen door deze visuele transformatie op zoek gaan naar deze, zeer exclusief gepositioneerde geur. Neroli Portofino is de meest toegankelijke en dus niet geheel ontoevallig de best verkopende geur in de Private Blend-serie. Niet zo vreemd: Neroli Portofino is een klassieker dan klassiek eau de cologne maar dan in eau de parfum-concentraat. Tom Ford omschrijft de geur zelf treffend als ‘a modern intercontinental version of an iconic fragrance theme’ waarin de hoofdrol is weggelegd voor citrusnoten die zorgen voor het instantfrisse gevoel.

Tom Ford Neroli PortofinoRuik aan Neroli Portofino en de mist trekt op, schaduwen verdwijnen en je ziet de zon opkomen in… Portofino. Je weet wel dat kleine, schattige dorpje aan de Middellandse Zee met volgens velen het mooiste en meest romantische haventje op aarde. En daarom geassocieerd met de essentie van la dolce vita. Ofwel, genieten in overtreffende trap.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

Wat Neroli Portofino onderscheidt van de andere neo-klassieke eau de parfums op basis van neroli en oranjebloesem, is de enigszins zoete, zalvende en volle ondertoon. Maar eerst is er die heerlijke kortstondige sensatie van uitgepuurde citrusfrisheid – gelijk een regenboog – opgeroepen door bergamot, citrusessences en naar ik vermoed oranjebloesem en neroli die beide een witbloemige ondertoon (met citrusnuances) hebben. Tom Ford zelf spreekt van een ‘splashy yet substantive impression that awakens the senses’.

Deze ‘zoetheid’ is te danken aan een lichte vanille-injectie die deze verfrissende cologne in eau de parfum-concentratie zijn ‘warmte’ geeft.

RUIK & VERGELIJK

4711, al meer dan 200 jaar Keulse frisheid!

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl