Van Cleef & Arpels Féerie Rose des Neiges, een voorjaarsomhelzing tijdens de winter.

Jaar van lancering: 2011

Geloof je in sprookjes – of beter – geloof je in sprookjesachtige geuren, overweeg dan Féerie Rose des Neiges: ‘Een limited edition die een nieuwe geurmelodie inzet aangestuurd door een opmerkelijke en koninklijke bloem’. Dat is dus de sneeuwroos. En die heeft inderdaad iets sprookjesachtig – of beter – hoopvols: ‘Ze trotseert dapper de vrieskou, komt door de onwerkbare bodem naar boven om haar bloem te onthullen. Als een klein teken van leven, tussen de hardheid van de winter, als de ontwakende lente, bloeit een stukje poëzie’.

De Parijse juwelier koos de winterroos omdat het een speciale band met haar heeft: ‘Ingezet met schitterende accenten die haar blaadjes doet oplichten, werd ze al vaak subtiel verheerlijkt in tijdloze creaties’. De winterroos in Féerie Rose des Neiges, krijg je alleen niet letterlijk te ruiken.

De reden: ze verspreidt een nauwelijks waarneembare geur. Maar ze staat meer symbool voor, zoals Van Cleef & Arpels het zegt, ‘de omhelzing van de lente tijdens de winter’. Ook leuk: de kleur van de flacon is weer geïnspireerd op de kleur van een roos die Fée des Neiges heet.

WAT RUIK IK EIGENLIJK?

En deze voorjaarsomhelzing is zoet-roodfruitig en daardoor heel erg van nu. En daardoor heel erg gericht op het jonge meisjeshart. Zeg maar een soort moderne adaptie, het nieuwe zusje van Miss Arpels uit 1996. Dat ruik je direct goed in de opening: bitterzoete cranberry en tropisch zoet lychee (foto) vermengd met een sappige peernoot.

Voor een beetje pit zorgt roze peper. In hart van Féerie Rose des Neiges regeert de roos die een tederzachte omhelzing krijgt van magnolia en pioenroos ‘opgefruit’ met zwarte bes. En deze fruitzoetige bloemigheid wordt in de basis omhuld door een zachtsensuele mix van sandel- en cederhout, musk en tonkaboon. Heel zoet, heel ‘sprookjesachtig’.

RUIK & VERGELIJK

Meer fruitig-zoete rozen ruik je dit najaar ook in:

Guerlain Idylle Eau Sublime (2011)
Emporio Armani Diamonds Black Carat for Her (2011)

Geschreven door Erik Zwaga, de geurengoeroe.
Onafhankelijk parfumspecialist & journalist.

Parfumerie.nl wil door samenwerking met Erik Zwaga de consument meer informatie en liefde voor de prachtige parfumeriebranche geven. Een branche met vele uitersten, waar voor iedereen veel te genieten valt. Erik Zwaga is door opleiding en ervaring een specialist bij uitstek. Hij onderhoudt contacten met parfumeurs en diverse parfumhuizen. Zijn mening is alom gerespecteerd. Hij schrijft regelmatig in diverse vakbladen, kranten en beautymagazines. Parfumerie.nl is trots op de samenwerking.

© Copyright Parfumerie.nl