Versace Yellow Diamond, het nieuwe luxueze parfum van Versace. Puur als zonlicht, een uitzonderlijk lumineuze kleur die straalt met vurige intensiteit, sprankelend zoals alleen een diamant dat kan.

Jaar van lancering: 2011
Neus: Alberto Morillas
Model: Abbey Lee Kershaw
Fotografie/videoclip: Mario Testino

Donatella Versace over Yellow Diamond: ‘De kleur geel herinnert aan helderheid, sensualiteit en de energie die deze geur verspreidt. Het roept op en benadrukt de vrouwelijkheid van de vrouw die het draagt’.

De Yellow Diamond flacon is in dezelfde lijn als de Versace Crystal Noir en de Versace Bright Crystal alleen nu in het geel. Geïnspireerd op de diamantlijn van Versace.

Parfumeur Alberto Morillas omschrijft Yellow Diamond als een fris en levendig bloemenparfum, een uitbarsting van sappige frisheid en omhullende sensualiteit die herinnert aan de helderheid van een zonnige dag. Eerst is er de ‘verrassing’: de kristallen helderheid van citroen uit Diamante. Nee dit is geen fantasiestad, het ligt in Calabrië, een belangrijk gebied voor de productie van citroen en bergamot.

Deze citroen wordt vermengd met bergamot en neroli. Dan is er de ‘beweging’: oranjebloesem gekoppeld aan (gele) fresia en mimosa. Het effect: een gouden, zonnige en frisse explosie transparant gemaakt door waterlelie. Yellow Diamond eindigt in ‘fascinatie’ door amber, palo santo-hout (zonnig en levendig) afgemaakt met een ‘geraffineerde aanwezigheid van musk’.